Beeldrijk Assen
Image default
Zorg

Salland: een ziektekostenverzekeraar die weet wat u nodig heeft

Over de nieuwe premie basisverzekering is Salland helder. Op de homepage www.salland.nl vindt u een blauw balkje met ‘bereken premie’. Als u daar op klikt, krijgt u een aantal vragen over uw persoonlijke situatie. Zodra u die beantwoord heeft, verschijnt het maandbedrag in beeld. Vervolgens kunt u nog klikken op ‘details bekijken’ om de uitsplitsing in basisverzekering, eigen risico en eventueel aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering te zien.

Zorggids Bianca

De Salland site kunt u ook raadplegen voor persoonlijk advies over het vinden van een zorgverlener in de buurt en regels voor de zorgverzekering 18-jarige. Komt u er online toch niet helemaal uit dan staat Zorggids Bianca voor u klaar. Bianca Beije werkt al jaren voor Salland. Ze heeft een uitgebreid regionaal netwerk en is op de hoogte van alle wet- en regelgeving. Bianca kent veel artsen persoonlijk en weet welke welzijnsorganisaties en sociale wijkteams in de omgeving actief zijn. U kunt Bianca op werkdagen bellen: (0570) 68 74 70.

TandPlus verzekering

U wilt een tandartsverzekering afsluiten? Het meest gekozen pakket bij Salland is TandPlus. Voor een premie van € 21,50 per maand krijgt u de consulten 100% vergoed. De vergoeding van overige behandelingen is vastgesteld op 75%. Het maximale bedrag dat u per jaar vergoed krijgt is € 500,00.

Aanvullende verzekeringen

Welke zorgverzekering past bij mij? Deze vraag hoort het Salland-team veel. En dan gaat het meestal over een aanvullende verzekering. Of het zinvol is naast de basisverzekering voor een aanvullend pakket te kiezen, hangt van een aantal zaken af. Als u verwacht dat er flink wat zorgkosten aan zitten te komen, kan een aanvulling u zekerheid bieden. De vergoedingen verschillen per pakket. Bij Salland zijn dit de opties: Start, Extra, Plus en Top. Top is de meest en Start de minst uitgebreide verzekering.

Collectieve zorgverzekeringen

Handig om te weten: Salland biedt ook collectieve zorgverzekeringen aan. Om hiervoor in aanmerking te komen moet er een samenwerkingsverband zijn met bijvoorbeeld uw werkgever, sportvereniging of ledenorganisatie. Voordeel van collectief verzekeren is de aantrekkelijke korting op de aanvullende pakketten.

https://www.salland.nl/