Beeldrijk Assen
Image default
Architectuur

Een eigen lichtstraat?

Wie wil nou niet een eigen lichtstraat hebben? Je kunt in de avond de mooie blauwe hemel zien en overdag heb je de hele dag natuurlijk licht in het huis. Het was vroeger niet betaalbaar voor de gewone consument en waren de lichtstraten alleen voor groet villa’s, maar nu niet meer.

Ook Voor de gewone consument zijn de lichtstraten betaalbaar geworden wat we terugzien in de verkoop ervan. Aannemers hebben hun opdrachten flink zien stijgen doordat steeds meer Nederlanders lichtstraten willen laten bouwen. Iedere week worden er honderden lichtstraten opgeleverd met tevreden klanten.

Er zijn ook mensen die nog niet weten wat lichtstraten zijn en dat ze het op hun eigen dak kunnen laten plaatsen. Een lichtstraat is een constructie van glas dat een deel van het dak vervangt. Op het dak heb je dan een soort van dakraam waar de hele dag door licht naar binnen kan schijnen. Het huis lijkt bovendien ook groter doordat er nu een open dak is want er is nog alleen maar glas daar. Hierdoor zit je in een open ruimte lijkt het wel.

Veel moderne woningen worden dan ook opgeleverd met lichtstraten omdat het zo een groot succes is gebleken.