Dieren

Dagje vissen op haai aan de Nederlandse kust

Dat de Nederlandse kust wordt bezocht door haaien van een meter lang is voor veel zwemmers maar ook vissers niet bekend. Nog minder bekend is dat je hier in de zomermaanden gericht op kunt vissen. Steeds meer charterboten bieden mogelijkheden om uit te varen en deze zandhaaien te vangen. Naast het vangen van haaien komt schol, schar en weiting voorbij. 

Voor zoetwatervissers een erg leuke afwisseling om een dagje op zee te deinen en een bijzondere vis te vangen. Je hoeft hier niet eens spullen voor te hebben, want de schippers hebben vaak alle spullen te leen/huur. Zelfs het aas wordt aan boord verstrekt. Geen grote investering dus en je kan je viskoffer thuis laten.

Voor zoetwatervissers is het vissen op zee wel een andere koek. Door de getijdestromen is het soms lastig om 250gram stil op de bodem te liggen. Daarbij moet ook de onderlijn gestrekt op de grond blijven om vis aan te trekken. Net als de platvis, jaagt de zandhaai ook op de bodem. Om de onderlijn op de bodem te krijgen moet meters extra vislijn gegeven worden. En met meters gaat het om vaak vele meters. Afhankelijk van de diepte en de stroming kan dit meer dan 100 meter zijn om dit effect te krijgen. Door de grote kracht die op de lijn komt te staan door de stroming, komt een aanbeet nog steeds goed door. Echt aanslaan is niet noodzakelijk, omdat de vis zichzelf vaak al haakt door de vorm van de haak en de manier van opnemen van het aas. Het verschil met platvis en een zandhaai heb je snel door. Door de grote kracht die een haai kan opwekken, zal je harde klappen op de kop krijgen. Veel harder dan bij bijvoorbeeld een grote schol. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/
Dieren

De paardenvliegenval een makkelijke uitvinding om bijtende dazen te vangen

De paardenvliegenval een makkelijke uitvinding om bijtende dazen te vangen

De paardenvliegenval is een val voor het vangen van dazen/paardenvliegen. Er zijn veel verschillende soorten merken paardenvliegenvallen, de 1 duurder dan de ander. Dit ligt aan de kwaliteit per val. Zie hieronder een uitleg over de dazenval en daar onder een overzicht van de dazenvallen met hun prijzen:

 

 

De werking van een dazenvalEen dazenval bestaat uit een statief, dit statief zet je in de grond. In de bovenkant van het statief zit een gaatje, aan dat gaatje zit de dazenbal vast met een touwtje. Om de bal bevindt zich een lichtkleurige mantel. Helemaal boven in de mantel zit het opvangreservoir. Wanneer de dazenval geplaatst is kun je beginnen met het vangen van de blinde vliegen. Wel moet je er voor zorgen dat bal in de zon hangt, en wind kan opvangen. Dit is belangrijk want anders komt de daas niet op de val af. De daas moet namelijk denken dat de val juist een prooi is om bloed van af te nemen. Als de bal in de zon hangt wordt de bal warm. De daas heeft infrarode ogen en kan dus warmte zien. Als de bal warm is en lichtjes heen en weer schommelt, denkt de daas dat de bal een prooi voor haar zal zijn. Aangezien levende wezens ook warmbloedig zijn. De daas zal dus naar de bal heen gaan en probeert te bijten. Wanneer de daas erachter komt dat bijten geen nut heeft, vliegt de daas altijd in de richting van het licht. Dus zal de daas richting de mantel vliegen en vervolgens naar boven heen gaan. Wanneer de daas helemaal naar boven is gevlogen komt dazerik in het opvangreservoir terecht, uit dit opvangreservoir zal de daas nooit meer uitkomen. Zo vang je paardenvliegen met een dazenval.

 

 

Overzicht verschillende soorten dazenvallen:

 1. Kerbl dazenval TAON x Dazenvanger             €139,95
 2. H-TRAP dazenval systeem 2018                      €129,95
 3. Kerbl dazenval TAON x –ECO-                           €99,95
 4. MT-Trap                                                               €49,95
 5. Loer dazenval                                                       €249,01

 

Onderdelen van de dazenvallen zijn los verkrijgbaar, zie hiervoor de website

 

 

Kerbl dazenval TAON x:

Dit is een dazenval met een uitstekend resultaat. Het resultaat van de vangst is vaak direct zichtbaar na het opzetten. De voordelen van deze val zijn:

 • De val heeft een bereik van 10000 m2, hierdoor kun je al snel tot wel 300 dazen per dag vangen.
 • Geen gifstoffen aanwezig
 • Geen gebruik van elektriciteit, hierdoor kan de val overal geplaatst worden.

De mantel van deze val is wit. De Kerbl dazenval weegt in totaal ongeveer 17 kilo. Deze dazenval is toch 1 van de duurdere merken, maar toch veel mensen kiezen voor de val omdat het resultaat zo goed zichtbaar is.

 

 

H-TRAP dazenval systeem 2018:

Deze dazenval is onmisbaar voor paardenhouders, veehouders en andere mensen die erg veel last hebben van dazen. De H-TRAP staat erom bekend dat het boven gedeelte van de val draaibaar is. De plaats waar het opvangbakje en de tunnel bij elkaar komen heeft een spierwerking, hierdoor kan de val meer bewegen. Hierdoor worden de dazen meer aangetrokken. De H-Trap is 1 van de voordeligste dazenvallen met een standaard. De H-Trap heeft een groene tunnel. Het gewicht van de val is ongeveer 14 kilo, dus is deze val 3 kilo lichter dan de Kerbl dazenval. Na het opzetten zal je direct merken dat de overlast verminderd zal worden voor u en uw dieren. Voordelen van de val zijn:

 • De val is weerbestendig
 • De val is milieuvriendelijk
 • De val heeft een natuurlijke uitstraling door de groene mantel.

 

 

Kerbl dazenval TAON x –ECO-:     

Deze versie dazenval kwam uit na de TAON X. De Kerbl TAON x –Eco is speciaal gemaakt voor kleinere gebieden. Verschillen tussen de twee Kerbl dazenvallen zijn:

 • De grootte
 • De TAON X –ECO heeft geen statief maar een schakelketting. (hierdoor kun je hem bijvoorbeeld ophangen in een boom)
 • Het bereik van de ECO is 5000 m2 terwijl die van de Normale TAON X 10000 m2 is.

De Kerbl TAON X –ECO is erg geschikt voor in de tuin. De val is eenvoudig op te zetten en voordelig in prijs.

MT-trap:

Deze val is niet alleen ontworpen voor het vangen van dazen maar ook voor het vangen van wespen. Ook wespen kunnen vervelend zijn. De MT-trap kunt u vullen met een siroop en op deze manier gebruiken als een wespenval. Wespen komen vooral in Nederland voor in het seizoen nadat het dazenseizoen voorbij is. Hierdoor is de MT-trap multifunctioneel. Vanwege de grootte van de dazenval wordt deze vooral gebruikt in tuinen en niet in grote weilanden. Hierdoor kun je zomers heerlijk ongestoord genieten in uw tuin. Ook bij deze val wordt de daas gelokt door de heen en weer gaande bal. Wespen hebben geen infrarode ogen en kun je dus ook niet lokken door middel van de bal, wespen moet je echt lokken met zoete geuren, zoals siroop. Voor het vangen van wespen is het de bedoeling dat je zoete vloeistof in het opvangbakje doet. De wesp zal de geur ruiken en in het opvangbakje gaan. Zo vang je dus de wesp.

 

 

Loer dazenval:

De naam LOER betekent: Lokken Opvangen En Ruimen. Dat is ook alles wat een dazenval doet en ook nog eens in de goede volgorde. Lokken doormiddel van de bal want die lijkt op een levend wezen door de warmte en beweging. Als je de daas gelokt hebt begint het. Want nadat je lokt vliegt de daas via de mantel in het opvangbakje. Als het opvangbakje vol zit kan je deze leeg gaan maken. En daarna begint alles weer opnieuw. Ook deze val kan tot wel honderd dazen per dag vangen. Het aantal dazen dat je vangt hangt af van de hoeveelheid dazen die zich bevinden per plek. Wel is de loer dazenval duurder dan de ander dazenvallen. De mantel, opvangreservoir en statief zijn ook van een hogere kwaliteit. 

   

Ook zijn er producten op de markt welke met lijm werken zoals Sticky Trap. Deze oplossingen vind je hier> Dazenval met lijm 

 

https://dazenvanger.nl/merken-dazenvallen
Dieren

Huisdierenverzekering vergelijken,vergelijk en bespaar geld.

In Nederland vergelijken wij alles. Wanneer wij op zoek gaan naar een nieuwe wasmachine, televisie of mixer zetten wij direct onze pc aan en gaan online zoeken naar de beste en goedkoopste. Via sites als Trosradar, de Consumentenbond lezen wij de laatste tests etc. van de diverse producten.

Ook het zoeken en vergelijken van verzekeringen is via online media de laatste jaren steeds makkelijker geworden. Op allerhande sites kan je de voorwaarden en premie van de diverse verzekeringen naast elkaar zetten en vergelijken. Het regelmatig vergelijken van alle verzekeringen die u heeft afgesloten is toch wel verstandig, niet alleen de dekking van de verzekeringen kan door de jaren heen gunstiger worden bij een andere verzekeraar, de verzekeraars stunten ook regelmatig met premies en geven wanneer zij nieuwe klanten nodig hebben mooie aantrekkelijke kortingen. Een korting of een leuk presentje is toch nooit weg. Vergelijk ook de huisdierenverzekering. Wij weten helemaal niet of u zo ie zo een huisdierenverzekering voor uw huisdier, uw kat hond of konijn heeft afgesloten. Maar wanneer u een lopende huisdierenverzekering heeft, vergelijk deze dan met de huisdierenverzekeringen die momenteel worden aangeboden.

Waarom vergelijk ik een huisdierenverzekering en wat levert het op ? Afhankelijk van uw wensen heeft elke huisdierenverzekering een andere dekking en andere voorwaarden. Wanneer u een vergelijking maakt van de huisdierenverzekeringen zult u zien dat niet alleen de premie verschilt ( u moet ook niet alleen naar de goedkoopste huisdierenverzekering kijken ) maar dat er ook qua dekking grote verschillen te ontdekken zijn. Zoals u weet zijn er op de verzekeringsmarkt vele aanbieders van verzekeringen, zo ook van de huisdierenverzekering. Een aantal huisdierenverzekeringen die wij u graag willen noemen zijn Ohra, Proteq en Petplan, daarnaast zijn er nog huisdierenverzekeraars als de Hema (ja ja de Hema heeft beste een grote verzekeringstak met aantrekkelijke goedkope en kwalitatief goede verzekeringen), het Kruitvat en Neckerman. Proteq is een zeer grote verzekeraar op het gebied van de huisdierenverzekeringen. Zo is Proteq in Nederland de grootste aanbieder en marktleider van de zorgverzekering voor hond en kat, als onderdeel van SnS Reaal is zij in 1988 gestart en heeft momenteel ongeveer 112.000 honden en katten verzekerd. Naast de standaard dekking die je kan afsluiten, is het zeer eenvoudig om uw hond of kat met diverse pakketen bij te verzekeren zodat u een mooie uitgebreide dekking voor uw hond of kat kan afsluiten. Proteq noemt haar polis de Dier & Zorg polis en wij zijn van mening dat deze huisdierenverzekering een van de betere in Nederland is ( Ze zijn niet voor niets marktleider en de mensen zijn ook niet gek ! ). Vergelijk deze huisdierverzekering maar eens met de andere op de markt en laat deze vergelijking uw mening bepalen.

Hoeveel huisdieren in Nederland verzekerd ? Waren er tien jaar geleden nog slechts enkele tienduizenden huisdieren verzekerd, de laatste jaren is dat aantal behoorlijk opgelopen. Naar schatting hebben nu toch zeker tussen de 200.000 en 300.000 huisdieren een huisdierverzekering waardoor hun baasje geen grote financiële risico’s meer loopt als het beest ziek is. Hoe premie vergelijken ? Vergelijk je de premie van de dierverzekeringen dan is het zaak om op een aantal dingen te letten. Ten eerste moet u voor uzelf de afweging maken wat te verzekeren. De meeste huisdierenverzekeringen bieden een basispakket, waarnaast u diverse modules, aanvullende pakketen kunt afsluiten, zoals gebitszorg, sterilisatie, castratie, crematie etc. Wanneer u eenmaal voor uzelf op een rij heeft wat u wilt verzekeren, kunt u zoeken en de diverse verzekeringen vergelijken en kijken in welke verzekering het meeste zit van wat u wenst. Van deze huisdierenverzekering wilt u uiteraard de premie weten. Alle verzekeraars hebben op hun internetsite een module waarin u de premie kan bereken, u hoeft slecht een paar gegevens in te vullen, zoals ras, leeftijd etc. van uw beest en u ziet binnen een mum van tijd wat u kwijt bent voor de dierverzekering van uw keuze. Let er altijd even op of de afgebeelde premieberekening inclusief of exclusief assurantiebelasting is. Net als bij andere verzekeringen geldt er voor de huisdierenverzekering ook een assurantiebelasting van 9,7 % ( en daarnaast nog vaak een aantal euro’s eenmalige afsluitprovisie ). Vergelijken voor korting Het is verstandig, ook wanneer u een huisdierenverzekering heeft lopen, om toch regelmatig alle huisdierenverzekeringen online te vergelijken om te kijken of u nog wel de goedkoopste heeft voor de voorwaarden die u wil. Wist u trouwens dat een aantal huisdierenverzekeraars een behoorlijke korting bieden wanneer u meerdere huisdieren bij hun verzekert. Deze korting kan oplopen van 5% voor het tweede dier dat u verzekert tot wel 50 % op het 6e dier. Een aantal huisdierenverzekering weetjes op een rij

 • Wist u dat u bij Proteq in de meeste gevallen niet zelf meer de rekening van de dierenarts hoeft voor te schieten.
 • Wist u dat de Hema, het Kruitvat en Neckerman ook een goedkope huisdierenverzekering aanbieden
 • Wist u dat bij de meeste huisdierenverzekeringen een identificatiechip verplicht is (anders weten ze niet of u wel met het dier naar de dierenarts komt dat verzekerd is.)
 • Wist u dat u meer premie betaalt wanneer uw hond of kat een bepaalde leeftijd heeft bereikt.
 • Wist u dat u vaak een korting kan krijgen op de premie wanneer u de premie van uw huisdierenverzekering niet iedere maand betaald maar eens per jaar vooraf.
 • Wist u dat u altijd bij het afsluiten van een verzekering, of het nu een inboedelverzekering een huisdierenverzekering kattenverzekering of hondenverzekering en bedenktijd heeft. Binnen deze bedenktijd kunt u alsnog van de dierenverzekering af.

Vergelijk alle huisdierenverzekering binnen 10 minuten Het vergelijken van de ene huisdierenverzekering met de andere huisdierverzekering is niet een kwestie van uren zoeken afwegen berekenen en vergelijken . Het doen van een online vergelijking op de vergelijkingssites zoals vergelijken goedkoopste huisdierenverzekering onderdeel van goedkoopste huisdierverzekering neemt slecht 10 minuutjes in beslag. En na de vergelijking heeft u ook binnen 10 minuten uw huisdier, hond of kat, goed tegen ziektekosten verzekerd. Toch een geruststellend gevoel dat ook uw beest, net als u goed verzekerd is. Vergelijk vandaag nog , zorg dat uw huisdier goed verzekerd is en verdien vandaag nog geld !

http://www.hondenverzekeringen.org/